Topi pääsi tänään pitkästä kertaa mölleilemään. Olihan se jo aikakin, kun viime kerrasta on kulunut jo reilu vuosi. Casse ei valitettavasti päässytkään skabailemaan tassukipujen vuoksi, ja Mörkö lomailee yhä agilityhommista, joten Topin harteilla oli siis mallikas edustaminen ;)

Möllirata oli kiva vauhdikas rundi, ei mitään kovin kinkkisiä ansapaikkoja tai muita. Meille tosin haastetta toi puomi, jolle tultiin kovasta vauhdista yhdeksänkymmenen asteen kulmasta esteeseen nähden. Sain kuitenkin yllättävän hyvin suoristettua ja rauhoitettua Topin, jolloin tuloksena oli tosi nätti nelitassukontakti. Topi teki muutenkin varsin hienoa työtä - tuloksena nolla ja suhteellisen hyvä aika. Vähän koiraa tosin kuitenkin jännitti paikka ja ihmiset, vaikka kummatkin olivat melko tuttuja Topille. Oli kuitenkin kiva nähdä, miten Topi välillä oikein innostui ja pinkoi minkä jaloistaan pääsi, mutta vastapuolena olivat taas esimerkiksi hitaat kepit ja tosi raivostuttavat pälyilyalasmenokontaktit. Ilmeisesti meidän nollamme oli maksien ainoa ja voitimme myös kisan.

Seuraavaksi vuorossa oli epävirallinen rata, jossa olikin jo reilusti enemmän haastetta. Topi kuitenkin selvitti radan varsin näppärästi, yksi rima vain tippui, tuloksena vitonen ja sijoitus toinen. Lisää nameja siis kotiinvietäväksi :)Minun pitää ilmeisesti huomenna tehdä Topin kanssa, sillä viikon päästä koittavat Varkauden kisat, ja olisi mukava esittää hieman parempaa yhteistyötä silloin.. Kyllähän radat sujuvat meillä ihan nätisti, mutta tekemisessä ei ole yhtään varmuutta. En esimerkiksi uskalla päästää Topia radalla silmistäni hetkeksikään, sillä en tiedä mitä se missäkin tilanteessa tekee. Sitten taas tulee ongelmia, kun en voi yhtään katsoa mihin juoksen ja vedän koiran esimerkiksi huonoilla linjoilla esteille. Mörkön ja jopa Jonninkin tunnen sen verran hyvin, että tiedän tarkkaan mitä ne tekevät eri tilanteissa ja miten ne toimivat eri ohjauskuvioilla, jolloin on itse helpompi liikkua radalla, kun tietää mitä koira aikoo tehdä. Tähänhän ei tietenkään auta muu, kun yhdessä tekeminen, mars Topia treeneihinkin ohjaamaan siis ;)