Mörköön on langennut jokin yhtäkkinen ihmeellinen tapaturma- ja sairausepidemia. Heti aamusta maha tyhjentyi siitä väärästä päästä ja ilmeisesti Mörkön mielestä kroppa kaipasi muutenkin uudistusta ja puhdistusta. Koira nimittäin sinnitteli jalat ristissä kuplaotsaisena melkoisen matkan aamulla - se ei malttanut edes pissiä, kun oli niin kova tarmo nyhtää ruohoa. Meillä leikittiin siis aamusella lähinnä lehmää.

Seuraava vastoinkäyminen sattui melkein heti perään koirien nauttiessa jokapäiväisiä aamuherkkujaan. Mörkö on aina ollut erittäin huono kopittelija, minkä Topi fiksuna poikana on toki pannut merkille ja kehittänyt namitustilanteisiin aivan erityisen toimintasuunnitelman. Kun nami lentää kohti Mörkön sievää nassua, on Topi heti tikkana ajan tasalla ja haukkaa ilmaa Mörkön kidan alta. Pitäähän se nyt varmistaa, että jos Mörkön seula vuotaa, niin nami tipahtaa edes Topin suuhun. Topi luotti erinomaiseen suunnitelmaansa myös tänäaamuna, mutta ilmeisesti sekä ajoitus että syöksyn kohdistus olisivat kaivanneet pienoista hienosäätöä, sillä Topi nappasi vahingossa Mörköä silmästä. Hurjalta se näytti ja etenkin kuulostaa (mitäköhän keltaiset lehdet maksaisivat 'Koira puhkaisi silmän!' -otsikosta?), mutta nyt näyttää siltä, ettei Mörkö kaipaa kiireellistä tehohoitoa. Pahankuuloisesti se kyllä aamulla rääkäisi eikä kärsinyt pitää silmää auki, mutta nyt simmu näyttää olevan ihan kunnossa.

Päivällä tuli vielä tieto Rapsun kennelyskästä (paranemiset!), mikä antoi aihetta huoleen, sillä olimme viime perjantaina tollerityttöjen kanssa vepeilemässä. Mörkö toki remusi neitien kanssa nenäkosketuksia myöten, joten nyt vain pidämme peukkuja, ettei virus idä meilläkin. Olisi nimittäin tosi harmillista skipata launtaiset kisat Topin kanssa. Toivotaan parasta!

Tänään selvisi myös, että Mörkö nähdään seuraavanakin vuonna Cavalierkalenterissa. Samaan hengenvetoon täytyy tunnustaa, että Topin kuvat eivät ehtineet ehdolle Tolenteriin, mutta ovatpahan kuvat vuoden 2010 kalenteria ajatellen ainakin ajoissa perillä ;)

Mitä todennäköisimmin Mörkö edustaa kalenterissa tämän näköisenä:

suob.jpg