Mörkön kova uurastus agilityn saralla palkittiin tänään seuramme vuosikokouksessa, kun poika kruunattiin vuoden 2008 agilitytulokkaaksi. Niinpä Mörkön nimi hakataan hienoon laattaan komeiden valionimien rinnalle - lieneekö tämä enne, joka kertoo että se jonka nimi laattaan kaiverretaan, on saavuttava agilityvalion arvon ;) Seuramestari-kilpailussakin tuli menestystä pronssitilan verran, mikä on kelpo suoritus ykkösluokassa silloin kilpailleelta koiralta. Kuvaa varten ei suoritettu mitään sen kummempia tälläytymisiä, koska tukka pystyssä ja kuolat rinnuksillahan siellä agiradalla viuhahdellaan. Kuvan kukista kiitos kuuluu muuten Jonnille, jonka kanssa kirmasimme Pohjois-Karjalan piirinmestareiksi syksyllä.

Yritimme eilisissä kisoissa kunnostautua videokuvaamisen suhteen ja tallentaa päivän kaikki radat nauhalle. Kakkosten puolivälistä lähtien kamera sanoo kuitenkin vain surrur ja tarjoaa pimeää näyttöä, vaikka olevinaan loputkin rundit kuvattiin. Liekö pakkanen vai mikä tehnyt kepposen. Harmittaa vietävästi varsinkin Mörkön rata, koska olisin halunnut laskea aikamme videolta ja muutenkin nähdä, miltä meno näytti. Myös juoksukontakti olisi ollut kiva nähdä omin silmin. Tässä kuitenkin tämä Topin nollarata, joka jäi talteen.

Topin ykkösen agirata, tulos nolla ja sijoitus 2. + serti kakkosiin


Videon päätähti vietti sunnuntainsa aktiivisissa merkeissä. Aamulla liideltiin agihallilla, päivä päivystettiin passissa broilerinsiipien pussitusta ja possunmaksan paloittelua seuraten, ja illalla käytiin vielä rallyilemassa noutajien kanssa. Mörkökin rallyili ja seurusteli tyttöjen kanssa, joihin suhtautuminen ei muuten ole enää yhtään niin maanista kuin ennen leikkausta. Josko tässä jo uskaltaisi mennä pitkästä aikaa cavatapaamiseen ilman pelkoa jonkun tytön pepussa roikkuvasta koirasta..

Touhukkaan päivän jälkeen on hyvä rentoutua luuta natustellen...

...tai vaikka takan lämpimässä loimussa torkkuen.