Päädyin kuitenkin ottamaan tänään avoimen liikkeitä Svanljungin kurssilla, noudon ja kaukokäskyt. Lisäksi paikallaolo pääsi erikoissyyniin.

Ensin vuorossa oli nouto. Valitettavasti en vieläkään ole saanut hankittua Mörkölle sopivaa kapulaa, joten kääpiön kohtaloksi koitui melkein tuplasti liian iso kalikka. Ongelmana meillä on aina noudossa ollut se, että Mörkö vain laittaa hampaansa sievästi kapulan, tai muun esineen, ympärille eikä kannattele sitä itse. Heti, kun minä irrotan otteeni esineestä, niin tekee myös koira, ja jos kalikka on maassa, käy Mörkökin makaamaan eikä siis nosta sitä. Jessicalta saimme paljon hyviä vinkkejä ja saimme Mökrön pitämäänkin hetken itsenäisesti kapulaa. Tästä oli kyllä tosi paljon apua, koska olemme tuntuneet olevan vähän umpikujassa noudon kanssa. Hyvä, että valitsin juuri tämän.

Seuraavaksi siirryimme kaukoihin. Tähän asti ollaan tehty lähinnä istu-maahan ja tietenkin maahan-istu, seisomisia sitten vähän niukemmin. Tähänkin saatiin käyttökelpoisia ja tarpeellisia neuvoja ja varmasti saadaan tämäkin homma etenemään.

Viimeiseksi otimme paikallaolon ja iso liuta häiriökoiriakin saatiin treeniin mukaan. Toisista koirista Mörkö ei kovinkaan paljoa ota häiriötä ellei satu niin epäonnisesti, että vieressä liehuttelee häntää viehkosti cavalierneiti, mutta lisähäiriö on aina vain hyvästä. Päätavoitteena oli siis tylsistymisongelmaan pureutuminen: kun Mörkölle tulee tylsää, se ensin tiputtaa pään kulmien alta mulkoillen, minkä jälkeen nenään tarttuu hajuja ja sen jälkeen ne vievät koiraa. Tänään sain kuitenkin liikkeen toimimaan tosi hienosti Jessican neuvojen avulla. Koira makasi oikein mainiosti pää koko ajan tarkkaavaisesti ylhäällä, vaikka alustana oli Mörkölle kaikkein haastavin haiseva nurmi ja kentällä oli liikettä melkoisen paljon.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli todella antoisa ja Mörkö toimi molempina päivinä mallikkaasti. Itse ehkä opin vielä enemmän kuin koira seuratessani muidenkin suorituksia, joten nyt on monen voittajankin liikkeen alkuopetus hanskassa ainakin jollain tasolla. Olisi kyllä mielettömän hienoa, jos pääsisi vähän useammin kouluttajan oppiin tai edes treenaamaan ryhmässä. Itse kun on ihan sokea omalle tekemiselleen, kun itsekseen kotona nyhjää liikkeitä... ;)