Tänään suuntasimme taas rallyilemaan Nuuskulaan. Yö oli tehnyt tehtävänsä ja oikea ja vasen alkoivat löytyä kummasti paremmin kuin eilen eikä joka kyltillä tarvinnut enää pähkäillä viittä minuuttia miten pitäisi kääntyä ;) Koirissakin näkyi positiivista muutosta, kun paikka oli tuttu eiliseltä. Mörkö ei käynyt enää niin kuumana toisista koirista ja uusista hajuista ja Topinkin häntä alkoi löytyä jalkovälistä. Kouluttajakin hämmästeli koiranvaihtoa eiliseltä, mutta tämän uuden koiran tavat muistuttavat kyllä epäilyttävän paljon Topia... Kukapa muu kuin Topi esimerkiksi kulkisi luoksetulossa viimeiset metrit peppu edellä tähdätäkseen oikealle paikalle ilman katseen irrottamista namista? Emmekä toisaalta heränneet yöllä mihinkään oudon koiranvaihtajahiippailijan ääniin, joten eiköhän Topi vain luonut nahkansa yön aikana menestyksekkäästi.


Tänään radoissa oli jo enemmän vinkuraa ja vänkyrää ja vauhtiakin sai tekemiseen enemmän, kun sisälukutaitorattaat tuntuivat öljyttyneen yön aikana. Koiratkin olivat edellä mainituista syistä innokkaammin mukana ja uudet käskyt alkoivat hahmottua niiden mielissä jo huomattavan hyvin. Topilla tosin riittää petrattavaa edessä istumisessa, jonka pitäisi Topin mielestä olla aivan selvästi sen ja sivulla istumisen välimuoto, joten se yrittää sinnikkäästi parkkeerata peräpäänsä sievästi vinoon. Onneksi piikkisuorat linjat eivät rallyssa ole se olennainen asia, vaan pyllyt saavat Topin onneksi kenottaa vapaasti. Mörkö tuntui tänään jo hieman luovuttaneen tiiviin perusasennon ja seuraamisen suhteen ja hyvä niin. Kaikki liikkeet sujuivat, tosin välillä ihanien neitojen houkutukset kasvoivat liian suuriksi ja nenä suuntautui jonnekin ihan muualle kuin oli tarkoitus. Molemmat koirat pääsivät kunniakkaasti kurssin läpi ja vieläpä saivat todistukset sen päätteeksi. Ainakin Topille rally vaikuttaa varsin oivalta lajilta. Sen tokoliikkeetkin kun ovat vähän "sinne päin", joten niille ei voi kovin suurta vahinkoa tuottaa. Lisäksi suuri plussa on se, että remmin toinen pää saa olla turvallisin mielin, koska vapaana kirmailu ei kuulu lajin alokasluokan ohjelmaan. Mörkölle sen sijaan rally ei ehkä ole välttämättä se parhain laji, mutta mukavana mielenvirkistäjänä toimii varmasti hyvin. M kun tuumii ihan perustokonkin olevan kaukana ryppyotsaisesta meiningistä ja se mielellään tuntuu opettelevan kaikki liikkeet pikkuvarpaan asentoa myöten. Ei kun siis rallykylttejä askartelemaan...

Katselin vähän tulevien kuukausien agikisakalenteria, ja alustavasti Mörkön kalenteri voisi näyttää tältä:
  • 1.8. Vöyri, Junior Cup -finaali + agirata
  • 2.8. Vöyri, Nuorten SM
  • 10.8. Varkaus, kaksi agirataa + hyppyrata
  • 17.8. Lappeenranta, cavojen agimestaruus
  • 23.8. Iisalmi, kaksi agirataa
  • 30.8. Maaninka, agirata + hyppyrata
  • 7.8. Joensuu, kaksi agirataa + hyppyrata
  • 13.9. Varkaus, agirata / 14.9. Imatra, agirata + hyppyrata
  • 20.9. Pieksämäki, kaksi agirataa

Tuon mukaan reissuun lähdettäisiin joka viikonloppu, joten lienee ehkä paikallaan karsia jokin pois tai sitten jättää vaikka hyppyradat kokonaan pois. Nyt tekisi kuitenkin mieli kisata pitkän tauon jälkeen ja toisaalta myöhemmin syksyllä ja talvella täällä päin kisat ovat todella vähissä, joten tilaisuudet olisi varmasti ihan kannattavaa käyttää hyväkseen. Jo lokakuussa kalenteri ammottaa tyhjyyttään 200 kilometrin säteellä Joensuusta. Pitänee siis tarkkailla Mörkön agi-innokkuutta ja lähetellä ilmoittautumisia sen mukaan.