Viikko sitten lauantaina osallistuimme molempien koirien kanssa Marko Kamisen agikoulutukseen. Itselläni oli suhteellisen suuret odotukset parituntisen annista, ja toivoin kovasti saavani vinkkejä esimerkiksi siihen, miten tuon rääpäleen tohvelit saisi liikkumaan vähän vikkelämmin. Niinpä koulutus oli hienoinen pettymys: aikaa oli jokaiselle koirakolle tosi vähän ja harjoituksissa ei oikein ollut sellaisia asioita, joihin olisin erityisesti toivonut vinkkejä. M teki kyllä sujuvasti ja oli vieläpä melkoisen vikkeläkin, mutta jotenkin tuntui, että radat juostiin vain läpi ja sitten olikin seuraavan koirakon vuoro. No mutta parempi tuuri ensi kerralla :)

Mitäs muuta. Mörkön kanssa ollaan oltu tässä parin viikon aikana kaksi kertaa häiriökoirana agin hallittavuustestissä, viimeksi tänään. Tokoryhmään ei olla päästy taas pariin viikkoon, mutta agitreeneissä ollaan treenailtu melko paljon, etenkin seuruuta ja paikallaoloa. Jälkimmäinen on mennyt hurjin harppauksin eteenpäin: pystyn esimerkiksi jättämään koiran keskelle hallia ja lähtemään itse vaikkapa roudailemaan esteitä. Hyvänä lisähäiriönä on ollut usein myös toisten koirien haukkuminen ja se, kun ne suorittavat ratoja. Sitten tämä iki-ihana seuruu. Pelkään nyt pilanneeni sen, kun otettiin tänään pitkä pätkä hallittavuustestissä, kun näytimme yhden liikkeen mallina. En seuruuttanut koiraa, mutta se yritti tietenkin hakea sinnikkäästi katsekontaktia ja oikeaa paikkaa. Se ei edistänyt eikä ollut jäljessäkään, mutta tiiviys... järkyttävän väljää. Toivottavasti M ei nyt luule, että pidemmillä pätkillä on sama missä haahuilee, kunhan vaan mollottaa tiukasti silmiin palkka lentää. Pitänee huomenna päivittää itseni ajan tasalle ;)

Aurinko on pilkistellyt kivasti viime päivinä pilviverhon takaa, ja niinpä kuviakin on tullut otettua. Tässä muutama maistiainen tältä päivältä:

Lisää kuvia.