Eiliset Varkauden kisat eivät menneet ihan niin kuin piti.

Topia hermostutti, Iloa jumitutti ja Mörkö oli tahmatassu; tuloksena hylkyjä ja kasa yliaikaisia virhepisteratoja. Radat olivat mukavia, namit hyviä ja lelut kivoja, mutta jostain syystä fiilis ei siirtynyt radalle asti. Topikin oikein veti maneesiin, temppuili siellä aivan innoissaan eikä kiinnittänyt muihin koiriin mitään huomiota. Ensimmäisellä radalla pakan kuitenkin sekoitti koiran haukahdus, joka kuului juuri Topin ollessa menossa putkeen ja toisella radalla toisena ollut okseri lävähti alas. Näiden kommellusten seurauksena Topi piilotteli putkessa hetken, riensi vähän turhankin innolla ulko-oven suuntaan oleville esteille ja jäi pälyilemään kesken matkanteon.

Ilo taasen teki ekalla radalla hitaamman puoleisen nollan ja sijoittui toiseksi, mutta toisella radalla takaakierrossa tuli jumi. Se kestikin sitten vähän pitempään. Luokan ainoa tulos, mutta yliaikaa ja virheitä niin paljon, ettei sitä edes tulokseksi laskettu.

Nykyään niin kovin kuuliainen Mörkö palasi entiseen tassutellen-moodiin. Se roikkui ennen rataa köydessä hampaat irvessä, saalisti nameja silmät kiiluen ja nautti rapsutusriehutuksista. Kaikki lässähti kuitenkin radalle mentäessä ja Mörkö tahmatassuili urakalla. Teki siististi, kyllä, teki nätisti, kyllä, teki teknisesti mallikkaasti, kyllä, teki vieläpä mahdottoman tottelevaisesti, mutta kaikki on ihan yhtä tyhjän kanssa kun se samalla teki hitaasti ja jokseenkin haluttomasti. Tuloksena kymppi - kolmas rima lävähti alas ja vedin koiran taas kerran hätiköidessäni aalta ohi.

Toivotontahan tämä on. Topilla ei pää kestä ja Mörkön fysiikka ottaa vastaan. Viikon päästä Topi käy Siilinjärvellä hermoilemassa vähän lisää kolmen radan verran ja se jälkeen meitä ei vähään aikaan kisakentillä nähdä. Turhautuminen iskee.

Hyvää päivässä oli poikien muu käytös. Ne molemmat olivat varsin sävyisiä ja sopuisia kuuliaisuuschamppiooneja, jotka olivat kisapaikalla kuin kala vedessä.

Videoista olen ehtinyt ladata vasta Mörkön videon. Lohdutukseksi Mörkön viime tolleriagin videopätkä, jossa se ei siinäkään tee sillä draivilla millä pystyisi. Vuosisadan pulma.