Tänään oli taas tiedossa pyrrienergiaa, kun Casse tuli treenailemaan kanssamme agilityä. Pojan etuosa oli viikon aikana parantunut moitteettomaan kuntoon, joten pääsimme harjoittelemaan täydellä teholla maksihypyt mukaanlukien. Myös Casse toimi tänään täydellä teholla - nopeahan se viimeksikin oli, mutta tänään vauhtia oli miltei tuplasti siihen verrattuna. Ilmeisesti viimeksi koira oli kuitenkin vähän varonut tassuaan ja jarrutellut sen takia.


Tämänpäiväinen treeni oli ykkösluokan rata pienillä vaikeutuksilla. Olikin ihan hyvä kokeilla vähän helpompi treeni, jossa vauhti kasvaa suuremmaksi ja koira kuumuu. Casse olikin jo vähän rennommin kun viime kerralla, ja kun minäkin alan olla sille ihan tuttu juttu, niin vähän voi jo viilata tyhmää ja hidasta ohjaajaa linssiin. Casse oli varsinainen sähköjänis ja minä vastaavasti vielä vähän unessa, joten taas meni hetken aikaa, että sain ohjauksen kohdalleen. Saatiin myös treenattua A-estettä ensimmäistä kertaa radan osana ja ensimmäisellä kerralla kierrokset oli sen verran pilvissä, ettei koira olisi millään malttanut tehdä kontakteja huolella. Hirmuinen halu Cassella on kyllä tehdä oikein, mutta kun on sitten taas niin mielettömästi energiaa niin on niin vaikeaa rauhoittua hetkeksi. Ensimmäisen kerran jälkeen kontakteissa ei tosin ollut moitteen sijaa, mutta selvästikin pitää aina ekalla radalla olla tarkkana, että kertoo koiralle kyllin selkeästi mitä pitää tehdä. Keinulla oli myös Cassella ekalla kerralla turhaa kiirettä ja lähti kontaktilta ilman lupaa, mutta muilla kerroilla teki juuri niin kuin pitää. Kepit sujuivat tänään hienosti, takaaleikat ja kaikki onnistuivat. Rimatkin pysyivät yllättävän hyvin ylhäällä - vain kerran taisi roiskaista, ja silloinkin oli vahingossa jäänyt 65 senttiin. Pitää kuitenkin treenata hyppytekniikkaa, jos joskus sattuisi kisoissa korkeimmassa tapissa rimat olemaan. Putkissa Casse on oikea priimus ja koska se lukee niin erinomaisen hyvin omaa hartialinjaani, sen kääntäminen putken päihin sujuu näppärästi. Kaiken kaikkiaan treenit rullasivat oikein hyvin ja yhteistyö pelasi mainiosti. Vähän Cassea jänskätti läheisen ampumaradan paukut, mutta tekeminen peittosi kuitenkin pelon. Huomasi, että tätäkin on Cassen kanssa harjoiteltu.

Nyt Casse matkasi takaisin Tohmajärvelle kotiinsa, mutta onneksi pääsemme taas tekemään yhdessä jo viikon päästä, kun Joalla on möllit lauantaina. Taas on siis luvassa uusi paikka ja uudet esteet - mielenkiintoista nähdä miten kisatilanteessa homma pyörii ja yhteistyö pelaa.

Tuossa juuri naureskeltiin, että Mörkön ohjaaminen saattaa ensi viikolla tuntua vähän laimealta Cassen jälkeen... Miten voikaan olla niin erilaiset koirat! Tosin Mörköllä alkaa nyt back to basics -kurssi, jolloin aloitetaan kaikkien esteiden opettelu lelulla uudestaan, toisin sanoen siis Ei Enää Yliaikaa EEY -kampanja pyörähtää käyntiin ;) Tulokset nähdään sitten kevään kisoissa, nyt Mörkö saa huilia skabailemisesta koko talvikauden ajan.